Catena tecknar avtal om markförvärv i Jönköping

Catenas närvaro på ett av Sveriges bästa logistiklägen förstärks ytterligare genom det avtal om förvärv som har tecknats för ett markområde i Jönköpings kommun.
 

2021-12-21 kl. 8.00  

Fastigheten Hyltena 1:98 som är belägen alldeles invid E4 i höjd med Hyltena trafikplats avstyckas med cirka 200 000 kvm mark. Köpeskillingen för marken uppgår till cirka 56 Mkr och säljare är Södra Munksjön Utvecklings AB, ett dotterbolag inom Jönköpings kommun.

Jönköpingsregionen har sedan lång tid en stark ställning som ett av Nordens bästa logistiklägen med goda förutsättningar att försörja Finland, Danmark och Norge med dagen-efter-leveranser.

- Efterfrågan är mycket hög i regionen och med förvärvet kan vi erbjuda fler aktörer att etablera sig på ett attraktivt läge som erbjuder allt man kan önska ur ett logistikperspektiv – infrastruktur, räckvidd och svårslagen kompetens inom supply chain, säger Catenas VD Jörgen Eriksson.

Catena har sedan tidigare haft en option på markköpet och det förvärvade markområdet är detaljplanerat.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jörgen Eriksson, VD, Tel. 0730-70 22 42, jorgen.eriksson@catenafastigheter.se
Jonas Arvidsson, Regionchef Jönköping, Tel. 0730-70 22 60 jonas.arvidsson@catenafastigheter.se
Följ oss: catenafastigheter.se / LinkedIn / Twitter

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.