Catena utser ny VD  

Catenas styrelse har utsett Jörgen Eriksson till ny VD. Jörgen tillträder befattningen den 1 november, han efterträder Benny Thögersen som den 21 september meddelade att han lämnar Catena.

2020-10-29 kl. 8:30

Jörgen Eriksson har varit anställd i Catena sedan 2016, hans nuvarande roll är vVD samt Affärs- och fastighetschef och han är en del av bolagets ledningsgrupp. Tidigare har han varit Catenas regionchef i Malmö, bland annat med ansvar för att driva utvecklingen av Logistikposition Sunnanå.

- Jörgen Eriksson besitter både den affärsmässighet och det ledarskap som krävs för uppdraget som VD på Catena. Han har under de gångna åren stått i förgrunden i ett flertal av de uthyrningar och affärer som företaget genomfört. Jörgen har vidare visat prov på utomordentligt ledarskap i sin roll som Affärs- och fastighetschef på Catena, en förmåga som bland annat har sin grund i hans tidigare erfarenhet som lagkapten och volleybollspelare på elit- och landslagsnivå. Jag är övertygad om att Jörgen är rätt person att fortsätta driva Catenas tillväxtresa i riktning mot visionen att länka Skandinaviens godsflöden, säger Catenas styrelseordförande Gustaf Hermelin.

- Att få förtroendet att tillträda som VD på Catena gör mig både stolt och glad. Catena har en inriktning mot logistikfastigheter som ligger helt rätt i tiden och jag ser fram emot att, tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor, leverera effektiva och hållbara logistikanläggningar som matchar behoven när konsumtionsmönster och samhälle förändras, kommenterar Jörgen Eriksson.

Catenas ledningsgrupp består härefter av VD Jörgen Eriksson, vVD/CFO Sofie Bennsten och Finanschef Peter Andersson.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Gustaf Hermelin, Styrelseordförande
Tel. 070-560 00 00

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.