Catena uppför ytterligare en logistikanläggning för PostNord TPL AB i Helsingborg

Catena bygger en ny logistikanläggning till PostNord TPL på Ättekullaområdet i Helsingborg, en investering om cirka 132 Mkr.

2021-08-25 kl.15.00  

På Catenas befintliga mark Bunkagården Mellersta 1 kommer en 16 478 kvm stor logistikanläggning uppföras. Anläggningen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och på taket förbereds för en solcellsanläggning. Ett 10-årigt avtal har tecknats med PostNord TPL. Den aktuella marken ligger intill Bunkagården Mellersta 2 där PostNord är Catenas hyresgäst sedan tidigare. I samband med den nya investeringen förlängs även det befintliga hyresavtalet i grannfastigheten och där installeras en solcellsanläggning.

Med nybyggnationen nyttjas marken effektivt då den nya anläggningen exempelvis kommer att dela rangerytor och parkeringsplatser med den befintliga.

- PostNord är en viktig hyresgäst och samarbetspartner för oss på många orter i Sverige och Danmark. Våra fastigheter utgör viktiga noder i PostNords logistiska nätverk, med den nya anläggningen stärks relationen ytterligare, säger Göran Jönsson, Regionchef Helsingborg på Catena.

- Vi vet sedan tidigare att läget är utmärkt, det känns bra att fortsätta samarbeta med en välkänd och engagerad aktör som Catena nu när vi vill öka vår redan stora kapacitet i regionen och fortsatt vara den största TPL-operatören i Norden, säger Håkan Lindberg som är Regionchef på PostNord TPL.

Byggnationen startar under det tredje kvartalet 2021, PostNord TPL planerar att flytta in i fastigheten hösten 2022. Catena hyr nu ut drygt 75 000 kvm logistikyta till PostNord bara i Helsingborg – senast var det den nybyggda terminalen på Logistikposition Tostarp om 18 300 kvm som togs i drift under hösten 2020.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jörgen Eriksson, VD, Tel. 0730-70 22 42, jorgen.eriksson@catenafastigheter.se
Göran Jönsson, Regionchef Helsingborg Tel. 0730-70 22 66 goran.jonsson@catenafastigheter.se
Följ oss: catenafastigheter.se / LinkedIn / Twitter

 

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.