Catena bygger ny logistikbyggnad åt Boozt Fashion AB i Ängelholm

Catena AB har genom dotterbolaget Queenswall AB idag tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt om 43 500 kvadratmeter med Boozt Fashion AB. Fördelningen är 42 000 kvadratmeter logistikyta samt 1 500 kvadratmeter kontor med mera. Fastigheten beräknas vara klar i slutet av kvartal ett 2017. Catena äger 60 procent av Queenswall. Årshyran uppgår till 26,1 Mkr.

2016-02-22 kl. 10.00


Hela området i Norra Varalöv omfattar möjlig logistikyta om 77 000 kvadratmeter och är avsedd för e-handel, små som stora aktörer. Detta är andra etappen av planerade tre. Catena beräknar att den totala investeringen för det vi nu väljer att ge namn till - E-CITY Engelholm – uppgår till drygt 500 miljoner kronor. Catena har en uttalad miljöpolicy och det innebär att hela e-handels-klustrets byggnader kommer att miljöanpassas och certifieras genom Green Building med en beräknad energiuppvärmning på max 13 kWh per kvadratmeter. Som jämförelse kan nämnas att Boverkets förespråkar 50 kWh.

Boozt är i en kraftig expansion och Catenas satsning på E-handel gjorde tillsammans med vårt område i Ängelholm att valet föll på oss. Catena kan genom sin organisation snabbt skapa möjligheter och göra kundanpassade lösningar som passar kundens önskemål om expansion.

Catena väntar en kraftig efterfrågan på logistikfastigheter anpassade efter E-handelsoperatörernas krav och är bered att etablera flera områden efter dessa behov även fortsättningsvis.

Det känns nästan som om vi har fått E-handels – Creme de la creme - till oss och att vårt arbete med satsning inom E-handel har varit rätt. Hos oss får kunden mer än en logistikyta, den får även en partner som aktivt medverkar i möjligheten att ständigt utveckla hela affären” säger Göran Månsson VD i dotterbolaget Queenswall.

Catenas vision är att vara i framkant när det gäller nya trender i marknaden och bidra till en hållbar utveckling av logistikfastigheter.

Med stolthet känner jag att vi har en bärande idé även med satsningen på e-handelslogistik och tanken att möta kunden tidigt i processen bidrar till en utveckling av ett helt nytt koncept inom logistik.” säger Catenas VD Gustaf Hermelin i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Gustaf Hermelin, VD                                            

Tel. 070-560 00 00                         

gustaf.hermelin@catenafastigheter.se

Göran Månsson, VD i Queenswall AB

Tel. 0730-70 22 32   

goran.mansson@catenafastigheter.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.