Catena förvärvar fastighet i Helsingborg för 102 Mkr

2016-11-17 kl. 08:30

Catena har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Vångagärdet 20 i Helsingborg. Affären sker som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om 102 Mkr. Säljare är Aller Media AB. Fastigheten, som inhyst Allers tryckeri och personal, är strategiskt belägen i anslutning till E4/E6 i södra Helsingborg. Byggnationen omfattar cirka 26 000 kvadratmeter bestående av drygt 12 000 kvadratmeter logistikytor och resterande kontor och övriga ytor. Tomten omfattar dryga 55 000 kvadratmeter vilket möjliggör ytterligare byggnation med befintlig byggrätt om cirka 15 000 kvadratmeter. Byggnaderna är uppförda mellan 1958 och 1990 och håller en hög standard. Fastigheten har en årlig hyresintäkt om drygt 8 Mkr. Större delen av kontorsytorna blir vakanta då Allers flyttar ut sin verksamhet till Malmö och Danmark. Catena tillträder fastigheten den 1 februari 2017.

”Förvärvet stärker Catenas närvaro i södra Helsingborg där vi redan äger Hästhagen 4. Byggnaden är välkänd i Helsingborg och vakansen i fastigheten ger Catena stora möjligheter att erbjuda nya och gamla kunder lokaler med ett bra läge och till en bra hyresnivå i området. Under våren planerar Catena att flytta sitt huvudkontor till denna för Helsingborgaren kända byggnad” säger Catenas VD Gustaf Hermelin i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Gustaf Hermelin, VD                                     Göran Jönsson, regionchef Helsingborg

Tel. 070-560 00 00                                        Tel. 073-070 22 66

gustaf.hermelin@catenafastigheter.se          goran.jonsson@catenafastigheter.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.