Catena förvärvar logistikfastighet i Borås för 272 Mkr

Catena förvärvar en nyproducerad fastighet i Borås, i vilken modeföretaget NELLY ska flytta in. Säljare är Logistic Contractor.

2020-09-28 kl. 15:30  

Catena och Logistic Contractor har idag tecknat ett avtal om förvärv av fastigheten Åre 92 som ligger i Borås kommun, ett viktigt strategiskt logistikläge för nordisk distribution. Fastigheten har en tomtareal om 120 000 kvm och en uthyrningsbar yta om cirka 38 000 kvm. Förvärvet sker preliminärt per den 1 februari 2021 genom en bolagsaffär till ett åsatt fastighetsvärde om 272 Mkr, före avdrag för latent skatt. Catena har skrivit ett hyresavtal med NELLY om 15 år och det beräknade driftsöverskottet uppgår till cirka 16,5 Mkr. Vid den nybyggda och energieffektiva anläggningen finns goda möjligheter till expansion då det i hyresavtalet ingår en option om utbyggnad på 13 000 kvm.

- Det är med glädje Catena förvärvar denna fina anläggning på ett utmärkt logistikläge. För den position NELLY har inom e-handel och mode är genomtänkta och effektiva logiklösningar en förutsättning. Vi ser fram emot att vara en aktiv samtalspart i bolagets fortsatta utveckling, säger Benny Thögersen, VD på Catena.

- Vi är glada att Catena blir vår hyresvärd och ser fram emot ett givande samarbete. Att Catena är en långsiktig aktör med ett stort fastighetsbestånd och hög kompetens inom vårt branschsegment innebär en trygghet för vår fortsatta resa, säger Anders Anderberg, Chief of Supply Chain på NELLY.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Benny Thögersen, VD                                                     
Tel. 0730-660 83 50

benny.thogersen@catenafastigheter.se    

Jonas Arvidsson, Regionchef Göteborg och Jönköping                                                     
Tel. 0730-70 22 60

jonas.arvidsson@catenafastigheter.se  

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.