Catena investerar 30 Mkr i Malmö

2016-05-02 kl. 15:30

Catena har beslutat investera cirka 30 Mkr i fastigheten Burlöv Tågarp 16:17 i utkanten av Malmö. Fastighetens totala yta uppgår till cirka 52 500 kvadratmeter och investeringen, som kommer ske inom befintlig yta, avser ombyggnad och hyresgästanpassning av lokaler. Investeringen möjliggör en nyuthyrning till Espresso House om knappt 7 000 kvadratmeter på ett 10-årigt avtal. Årshyran kommer att uppgå till cirka 5,8 Mkr.

”Vi är glada över samarbetet med Catena. Gemensamt gör vi en stor satsning och ser fram emot att bygga ett nytt bageri i världsklass!” säger Johan Gederberg, etablerare på Espresso House.

”Det är glädjande att vi redan nu fått en ny hyresgäst till den yta Ica lämnade under 2015. Hyresgästen är ny och breddar kundbasen i Catena och bidrar till en minskad vakansgrad. Ombyggnationen kommer bli färdig i början på 2017 och fastigheten, med den senaste uthyrningen, blir åter centrum för ett kluster av företag inom livsmedelsdistribution.” säger Catenas regionchef i Malmö, Christian Berglund, i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Christian Berglund, regionchef Malmö

Tel. 070-217 83 88

christian.berglund@catenafastigheter.se

Gustaf Hermelin, VD                                       

Tel. 070-560 00 00                                          

gustaf.hermelin@catenafastigheter.se        

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.