Catena uppför logistikanläggning i Luleå för Kyl- och Frysexpressen Nord

Catena bygger en ny logistikanläggning för Kyl- och Frysexpressen Nord på ett strategiskt logistikläge i Luleå, en investering om cirka 70 Mkr.

2020-12-18 kl. 11:00   
Catena förvärvar fastigheten Storheden 2:1 av Pegasus Real Estate. På den drygt 19 200 kvm stora markarean i Luleå kommun kommer Catena att uppföra en terminal om totalt 4 198 kvm, bestående av 2 684 kvm kyllager och 704 kvm fryslager. Anläggningen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och på taket kommer en solcellsanläggning att installeras. Möjligheter finns även för framtida expansion. 

Hyresgäst i anläggningen blir Kyl- och Frysexpressen Nord som erbjuder kompletta logistiklösningar inom dagligvarusegmentet och har terminaler strategiskt utspridda i Norrlands största städer. Ett 10-årigt avtal har tecknats med Kyl- och Frysexpressen Nord vilket beräknas generera ett driftsöverskott om cirka 4,8 Mkr. 

- Det här är en investering för en stabil aktör på ett utmärkt logistikläge i anslutning till de varuflöden och transportleder som försörjer Norrland. Projektet stärker Catenas position i landets norra delar ytterligare, säger Tobias Karlsson, Regionchef Stockholm på Catena.

- Den nya terminalen kommer att ligga på en strategiskt viktig plats för vårt arbete med att förse hela Norrland med livsmedel. Extra glädjande för oss som är ett norrländskt logistikbolag är att terminalen innebär nya arbetstillfällen. Vi kommer att vara i behov av att rekrytera cirka tio personer, säger Jon Widell, vd på Kyl- och Frysexpressen Nord.

Byggnationen startar i januari 2021, Kyl- och Frysexpressen Nord planerar att flytta in under hösten 2021.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Jörgen Eriksson, VD
Tel. 0730-70 22 42    
jorgen.eriksson@catenafastigheter.se 

Tobias Karlsson, Regionchef Stockholm    
Tel. 0730-70 22 36
tobias.karlsson@catenafastigheter.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.