Catena förvärvar fastighet i Linköping för 68,1 Mkr

Idag förvärvar Catena fastigheten Mappen 1 i Linköping för en köpeskilling om 68,1 Mkr. Den drygt 22 000 kvm stora fastigheten är strategiskt belägen intill Catenas andra två fastigheter i området.

2018-02-28 kl. 15:30

Catena tillträder idag fastigheten Mappen 1 i Linköping. Förvärvet sker som fastighetsaffär till ett värde om 68,1 Mkr. Den uthyrningsbara ytan består av drygt 22 600 kvadratmeter. Tomtareal är 110 000 kvadratmeter. Fastigheten har ett hyresvärde uppgående till drygt 9 Mkr med kvarvarande hyresavtalstid på cirka 2 år och är nästan fullt uthyrd. Den beräknade byggrätten på markområdet uppgår till drygt 30 000 kvadratmeter och läget intill Catenas andra två fastigheter i området, Mappen 3 och 4, ger möjligheter till en expansion. Mappen 1 är väl belägen vid väg 35 med nära anslutning både Linköping City Airport och E4:an. Förvärvet sker med egen kassa.

”Tillsammans med den nybyggnation som är pågående på Mappen 4 har Catena nu möjlighet att skapa ett större livsmedelskluster i Linköping. Förvärvet ger oss både skalfördelar och möjlighet till nybyggnation helt i enlighet med vår ambition om hur Catena skall växa.” säger Catenas regionchef i Stockholm, Maths Carreman, i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Benny Thögersen, VD                                         Maths Carreman, regionchef Stockholm

Tel. 0706-60 83 50                                              Tel. 0730-70 22 12

benny.thogersen@catenafastigheter.se              maths.carreman@catenafastigheter.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.