Catena hyr ut och bygger i Nässjö

2015-03-23 kl. 13:30

Catena har tecknat ett hyresavtal, om cirka 6 700 kvadratmeter, med Höglands Logistik AB i Nässjö på del av ett nytt logistiklager om totalt cirka 9 200 kvadratmeter. Byggnation av det nya logistiklagret startar under våren 2016. Hyresavtalet gäller från och med 2016-10-01 med en årshyra om cirka 4 Mkr och löper i 10 år. Detta blir Catenas andra volymterminal, och bygger på samma koncept som just uppförts i anslutning till Katrineholms kombiterminal. Byggnationen sker på mark om cirka 63 000 kvadratmeter som förvärvats från Nässjö Kommun.

”Det är tillfredsställande att vi kan fortsätta och utveckla Nässjö kommun som en logistikkommun. Vi välkomnar Catenas fortsatta satsning och hoppas på fortsatt gott samarbete.” säger Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande i Nässjö.

”Fastighetens läge i direkt anslutning till kombiterminalen i Nässjö och i nära anslutning till Riksväg 40 uppfyller förutsättningar för en perfekt logistikposition och framtida tillväxt.säger VD Gustaf Hermelin i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Gustaf Hermelin, VD                                                  

Tel. 070-560 00 00                               

gustaf.hermelin@catenafastigheter.se

Peter Andersson, CFO

Tel. 0730-70 22 44         

peter.andersson@catenafastigheter.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.