Som Hållbarhetsspecialist för miljöcertifiering av fastigheter axlar du rollen som expert gällande miljöcertifieringar i alla Catenas fastigheter. Du är med från början till slut och ansvarar från kravställning, till beställning och uppföljning av certifieringar för både befintliga fastigheter och i nybyggnadsprojekt. En viktig del av arbetet är att vara ett stöd till regionerna i certifiering av Catenas befintliga fastighetsbestånd.  Organisatoriskt tillhör du Catenas hållbarhetsteam på huvudkontoret och rapporterar till hållbarhetschefen.  Möjliga placeringar är Catenas huvudkontor i Helsingborg eller Region Göteborgskontor i Mölnlycke. Eftersom du kommer att arbeta tillsammans med våra kollegor i de olika regionerna innebär tjänsten en del resor – du kommer att ha goda möjligheter att planera dessa.  

Catena är ett modernt, börsnoterat fastighetsbestånd som genom samarbete och på ett hållbart sätt utvecklar, äger och långsiktigt förvaltar effektiva logistikanläggningar. Våra strategiskt placerade fastigheter försörjer Skandinaviens storstadsregioner och är anpassade för såväl dagens som morgondagens varuflöden. Catena är börsnoterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Catena är certifierat som ett Great Place to Work.  

För oss på Catena är det viktigt att du identifierar dig med vår värdegrund: 

Vi överträffar förväntningar, vi tar ansvar över tid och vi är engagerade

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat

  • Framtagning av projektvision och kravställa beställning för miljöcertifiering (BREEAM, BREEAM-in use)  
  • Säkerställa och följa upp att certifieringar genomförs i linje med Catenas affärsplan nedbrutet per region
  • Ansvarig för av implementering och årlig översyn av Catenas Hållbarhetsprogram 
  • Ansvarig för utveckling, genomförande samt rapportering av miljöcertifiering och omcertifiering (Greenbuilding, Miljöbyggnad, iDrift, Breeam-SE, mm.) 
  • Sammankalla, driva och leda Miljöcertifieringsgruppen där du tillsammans med regionerna arbetar för att utveckla arbetat med miljöcertifiering/omcertifiering i syfte att nå uppsatta mål  

Tillsammans i hållbarhetsteamet

  • Driva och delta i samhällsengagemang t.ex. mässor, H22, forskningsstudier,   
  • Aktivt delta och engagera oss i formella och informella nätverk, t.ex. LFM30, AST, klimatavtal för att utveckla Catenas hållbarhetsarbete och dela med oss av exempel  
  • Utbilda kollegor och kommunicera om hållbarhet på intranätet samt på personalträffar och andra kanaler
  • Omvärldsbevakning 
  • Ta fram och implementera strategier och arbetssätt (hållbarhetsmål, affärsplan, årsredovisning, hemsida, kommunikation) 

Din profil

För att vara rätt person för rollen ser vi att du har en akademisk utbildning inom miljö-och hållbarhetsfrågor. Du har hunnit få något eller några års arbetslivserfarenhet och det är meriterande om du har jobbat med att miljöcertifiera i rollen som BREAAM AP eller motsvarande. Du behöver ha mycket goda kunskaper i MS Office och engelska. Du har också B-körkort.  

Som person är du driven, självständig, strukturerad och bra på att samarbete. Du har också sinne för detaljer. Då du kommer att ha många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du är duktig på att samarbeta och på att både skapa och upprätthålla relationer. Du trivs och är duktig i rollen som projektledare. Du beskriver dig gärna som en prestigelös lagspelare och Catenas värdegrund är naturlig för dig.  

Vi erbjuder dig

Tjänsten är tillsvidare och du kommer att arbeta i en värderingsstyrd och effektiv organisation med individer som bär på stor erfarenhet och kompetens. Genom att arbeta nära tillsammans når vi våra mål, arbetar effektivt och får full utväxling för våra kunskaper. På Catena tror vi på individen och uppskattar och ger möjligheten till egna initiativ, eget ansvar och möjlighet att påverka.  

Catena ligger i framkant och arbetar aktivt med hållbarhet. Företaget är dessutom certifierade som Great Place to Work! 

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att skicka in CV och personligt brev till info@catenafastigheter.se. Vänta inte med din ansökan – vi kommer att arbeta med löpande urval. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Catenas hållbarhetschef, Amanda Thynell. Vi ser fram emot din ansökan.