Logistiktrender 10Ar Logo Guld

Vi bjuder in till ett digitalt firande med de senaste logistiktrenderna i fokus!

Vårt jubileum 2020 fick med anledning av coronaviruset skjutas fram till 2021. Vi hoppas nu att du istället vill vara med och fira med oss den 20 maj 2021 då vi ser fram emot en glittrande dag som i år sker digitalt, direktsänt från Helsingborg. 

Coronarestriktioner
För att minska risken för smittspridning, samt för att värna om våra gästers trygghet och hälsa följer vi självklart alla regler och restriktioner. Vi har därför valt att genomföra årets LogistikTrender som ett digitalt evenemang.

Jubileumstema: Logistik bortom tid och rum

Ett tioårsjubileum leder oss logiskt in på tid som begrepp och fenomen. Trots nya innovationer för att vinna sekunder tycks vi inte få mer tid. Snarare tvärtom. Tiden tycks accelerera. Hur kan det bli så? 

Hållbarhetsfrågan har placerat tiden mitt i epicentrum och gjort tidsbegreppet mer aktuellt än någonsin. Marginalerna krymper, sekunderna optimeras och varje felsteg beräknas i tid. Men tiden har också förflyttat platsen. Rummet som begrepp blir alltmer abstrakt och elastiskt. Rymdteknologi och AI ger oss nya dimensioner och förflyttar perspektiven. Allteftersom kravet på snabbare leveranser ökar skapas nya, strategiskt positionerade, lagerställen, optimerade transportutrymmen och nya digitala rum. 

Det har helt enkelt hänt en hel del på 10 år – framtiden leder oss bortom tid och rum. 

Temabild Textmedlogistik Smal

GLOBALA TRENDER
Hållbarhet som konkurrenskraft

DATADRIVNA NÄTVERK
Bortom mänsklig kapacitet

HÅLLBAR FRAMTID
Utveckling med ansvar

Under dagen kommer vi att utforska tre områden som påverkar utvecklingen och framtidens logistik. Vilka som är talare och inspiratörer under LogistikTrender 2021 publiceras här i takt med att programmet växer fram.


 

"Vi vet att LogistikTrender uppskattas och ett jubileum är till för att fira – då det inte gick att genomföra dagen 2020 satsar vi därför på 2021 istället. Vårt jubileumstema Bortom tid och rum har visat sig bli mer aktuellt än vad vi själva kunde förutspå och nu ser vi fram emot en inspirerande dag i maj 2021 med spännande talare och många nya insikter."

Katarina Wallin
Moderator för dagen och
styrelseledamot i Catena

Katarina Rund

Möt några av dagens inspiratörer

Anders Hvid B W Highresolution 2

Anders Hvid, Dare Distrupt
Författare, föredragshållare och rådgivare. Har skrivit boken ’Forstå fremtiden’ som laddats ner över 100.000 gånger, hållit föredrag om den teknologiska utvecklingen i mer än 20 länder och fungerat som rådgivare till både politiker och företag som ska hantera den digitala transformationen.

Anders Remnebäck Webb L3A0147 2

Anders Remnebäck, Supply chain expert, Optilon
Mer än 20 års erfarenhet inom supply chain för distribuerande och tillverkande företag med fokus på att skapa bestående affärsvärde. Han är specialiserad inom områden som prognostisering, kampanjhantering, lageroptimering och återanskaffning samt supply chain design. På senare år har han även fokuserat på beslutsautomatisering med hjälp av AI/Maskininlärning.

Andreaswieland


Andreas Wieland, Associate Professor, Copenhagen Business School
Studerar fenomen relaterade till resiliens i globala försörjningskedjor med fokus på konflikten mellan linjära affärsmodeller och planetära gränser. 

300 Annika Winsth V1 2

Annika Winsth, Chefsekonom, Nordea SE
Annika är sedan 2008 chefekonom på Nordea Sverige och har lång erfarenhet inom finanssektorn. Annika deltar aktivt i den ekonomiskpolitiska debatten och sitter i styrelsen för Lunds Universitet och Utrikespolitiska Institutet. Hon är en flitigt anlitad krönikör och talare och kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplex ekonomi.

Daniel


Daniel Roos
, Chefskonditor
OS-guldmedaljör i Kocklandslaget, ansvarig för bland annat Kronprinsessparets bröllopsdessert 2010, såväl som de senaste sex årens Nobeldesserter. Verksam grundare och partner i K-märkt, som öppnade 2014 med hållbarhet i fokus under parollen We Fight Food Waste.

Rebecka Carlsson

Rebecka Carlsson, Hållbarhetsexpert Heureka Ventures
Hållbarhetsentreprenör med en handfull medgrundade bolag i bagaget. En av få svenskar som utbildats vid Singularity University på NASA, i hur vi kan använda exponentiella teknologier för att ta fram skalbara lösningar på vårt tids största samhällsutmaningar. Verksam som grundare och VD för den hållbara affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures.

Sebastian Rudenstam


Sebastian Rudenstam, Medgrundare Beleco
Entreprenör och grundare till företaget som har utmanat möbelmarknaden genom idén att ”streama” möbler.

SG Bild

Stefan Gustafsson, Strategichef SSC
Sedan 2013 strategichef för SSC, Swedish Space Corporation, ansvarig för bolagets strategiska frågor och långsiktiga utveckling för en hållbar utveckling i världen. Har en bakgrund i Försvarsmakten, där han arbetade i nära 30 år, innan han 2008 rekryterades till näringslivet. Stefan har en bred internationell erfarenhet, både inom nordiskt samarbete, inom EU och i USA. Bred akademisk bakgrund, som bland annat omfattar examen från US Naval Command College, liksom en tid på svenska utrikespolitiska institutet. Medlem i två kungliga vetenskapsakademier och är i sin nuvarande befattning associerad till Academie de l’air et de l’espace, France. 

Programtider, övergripande

Klockan 10.00 - Katarina Wallin, moderator och Jörgen Eriksson, VD Catena, inleder dagen 
Cirka klockan 10.10 - Block ett inleds, Globala trender - Hållbarhet som konkurrenskraft, talare i blocket är Annika Winsth, Andreas Wieland, Anders Hvid
Cirka klockan 11.20 - Block två inleds, Datadrivna nätverk - bortom mänsklig kapacitet, talare i blocket är Anders Remnebäck, Rebecca Carlsson

Klockan 12.00 - Paus för lunch

Klockan 13.00 - Block två fortsätter
Cirka klockan 13.35 - Block tre inleds, Hållbar framtid - utveckling med ansvar, talare i blocket är Stefan Gustafsson, Sebastian Rudenstam, Daniel Roos
Klockan 14.30 - Dagen avslutas

Anmälan

Årets LogistikTrender är ett kostnadsfritt, digitalt evenemang. 
Dagen inleds klockan 10.00 och avslutas 14.30 (med paus för lunch). Följ digitalt, var du än befinner dig.

Var du anmäld till eventet 2020?
Du som hade anmält dig till vårt event 2020 har fått ett mail från oss med information om att vi flyttar fram firandet. För att säkra din plats den 20 maj 2021 kommer du att behöva anmäla dig en gång till. Vi ber om förståelse för detta.


Missa inte vårt mingel på LinkedIn!

Vi har även skapat ett event för Logistiktrender på Linkedin. Här har festen redan börjat och du är välkommen för att träffas, prata och nätverka och ställa frågor både före, under och efter evenemanget.

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?