Attraktivt läge på Logistikposition Sunnanå utanför Malmö – Catena välkomnar fler hyresgäster

Aktiviteten på Logistikposition Sunnanå ökar ytterligare när Scandinavian Cosmetics, Rechon Life Science och Padel Crew nu flyttar in i de sista lediga lokalerna i Catenas nyligen uppförda multihyresgästlager.

2020-08-25 kl. 10:00

Det utmärkta logistikläget strax utanför Malmö vid E6/E20 har gjort Logistikposition Sunnanå till ett nav för transporter och varuflöden. Intresset för etableringar på platsen är stort, nu flyttar ytterligare tre hyresgäster in i det multihyresgästlager som senast uppfördes på området.

Scandinavian Cosmetics som är nordens ledande brand management företag inom hud- och hårvård, make-up och doft har tecknat ett åttaårigt avtal med Catena och hyr en yta om 7 300 kvm, läkemedelsföretaget Rechon Life Science har tecknat ett tioårigt avtal och hyr en yta om 5 900 kvm och Padel Crew har tecknat ett åttaårigt avtal för en yta om 4 300 kvm. Därmed är multihyresgästlagrets två byggnader om totalt 36 000 kvm och 10,5 meter fri takhöjd fullt uthyrda – de nya hyresgästerna beräknas vara inflyttade till första kvartalet 2021.

- Bland våra anläggningar på Logistikposition Sunnanå fyller multihyresgästlagret en viktig funktion. Scandinavian Cosmetics, Rechon Life Science och Padel Crew har skilda behov men den inbyggda flexibiliteten och anpassningsbarheten gör att vi kan skapa optimala förutsättningar för olika typer av verksamheter, säger Fredrik Renå, Catenas Regionchef Malmö. 

- Samarbetet med Catena, förutsättningarna i lokalerna och det geografiska läget passar vår verksamhet väl och innebär att vi än mer effektivt kan tillgodose den skandinaviska marknadens behov, bekräftar Joakim Johnsson, CEO på Scandinavian Cosmetics.

Sedan tidigare har Chefs CulinarSvensk CaterDS SmithLekia samt DHL Supply Chain verksamheter på Logistikposition Sunnanå. Därutöver pågår byggnation av en ny flyggodsanläggning till DHL Express. Catena ser stor potential att fortsätta utveckla området – just nu pågår detaljplaneprocessen för ytterligare 110 000 kvm mark med möjligheter till logistiklokaler om totalt cirka 55 000 kvm.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Fredrik Renå, Regionchef Malmö, Tel. 072-743 45 44
fredrik.rena@catenafastigheter.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.